Специализираният наказателен съд определи Задържане под стража“ на двамата организатори на

...
Специализираният наказателен съд определи Задържане под стража“ на двамата организатори на
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха престъпна банда за трафик на мигранти, действала в Бургас!

Специализираният углавен съд дефинира " Задържане под стража “ на двамата уредници на 5-членна незаконна група за трафик на мигранти през страната, обезвредена на 19 ноември 2018 година при интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в София и други селища.

Един от участниците в групата е арестуван в ареста по друго дело (което вече е присъединено към производството на Специализираната прокуратура), другите двама са с наложени от наблюдаващия прокурор ограничения за неотклонение  " Парична гаранция “ и " Подписка “.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е била сформирана през февруари 2018 година и е работила най-активно в областите Бургас и София.  Двамата уредници персонално подбирали участниците и разпределяли техните функционалности в незаконното съдружие – намиране на пространства за престой, обезпечаване на храна и на превоз за незаконно преминаващите чужденци.

При претърсвания в жилища, пространства и коли са конфискувани огромен брой доказателства за незаконната активност на участниците. Те се поддържат и допълват от показанията на очевидци, дадени пред арбитър. В дома на единия от уредниците е открит противозаконен военен револвер. Другият е осъждан отново за трафик на чужденци през България (престъпление по член 280 от НК), като изпитателният период на отсроченото му условно наказване не е изтекъл.

Разследването открива дали има и други лица, работили по предписание на престъпната група, както и възможни връзки на участниците с трафиканти от прилежащи страни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР